Mainos
Mainos

Suomalaiset varovaisia jäillä - ei hukkumisia viiteen viikkoon

Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton mukaan suomalaiset ovat olleet jäillä tänä talvena poikkeuksellisen varovaisia. Tilastoihin ei ole viiteen viikkoon kirjattu yhtään jäihin hukkumista. Jäihin on syksyn aikana kuitenkin vajonnut 19 ihmistä. Viimeisin hukkumistapaturma on sattunut 5. joulukuuta.

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton arvion mukaan aikainen talven tulo selittää osittain positiivisen kehityksen. Toisaalta liitto toivoo, että suomalaiset olisivat vähitellen oppimassa varovaisiksi liikkuessaan jäillä.

Liitto muistuttaa kuitenkin, että sään nopeat vaihtelut ja paikoin runsas lumentulo voivat heikentää kulkukelpoisen jään vaaralliseksi. Erityisesti on varottava virtapaikkoja, kaislikoita ja karikkoja. Kinoksen alla jää voi olla huomattavasti ympäröivää jäätä ohuempaa. Halkeamien kohdalla kantavuus putoaa puoleen.

Alkutalven onnettomuuksista viisi on sattunut moottorikelkkailijoille. 18:ssa tapauksessa uhreilla ei ollut mukanaan edes jäänaskaleita muusta turvavarustuksesta puhumattakaan.

Viime vuonna joulukuun puoleen väliin mennessä on hukkunut kaikkiaan 191 henkilöä. Vuonna 1997 vastaava luku oli 238. Uimaopetus- ja hengenpelastusliitto julkisti tilastonsa tänään Turussa tilaisuudessa, jossa se palkitsi hengenpelastusmitalilla kalastaja Heikki Eskelisen.

Eskelinen oli viime lokakuun lopussa Rymättylässä pelastanut toisen ammattikalastajan tämän oltua onnettomuuden seurauksena kymmenasteisessa vedessä puolitoista tuntia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme