Mainos
Mainos

Suomalaiset varuillaan Kosovossa verenvuototaudin vuoksi

Kosovossa riehuvan verenvuototaudin pelätään muuttuvan epidemiaksi. Alueella palevelevat suomalaiset rauhanturvaajat ovat valmistautuneet mahdollisten tartuntojen takia.

Suomalaiset eivät ole riskiryhmässä saada verenvuotokuumetta

Kosovossa vaarallinen Krimin-Kongon verenvuotokuume on kasvamassa epidemiaksi. Tartuntoja on jo useita kymmeniä ja kuusi ihmistä on kuollut.

Kosovossa oleva Suomen rauhanturvapataljoona on ryhtynyt varotoimiin mahdollisten tartuntojen takia. Rauhanturvaajat tekevät päivittäin punkkitarkastuksen ja suojaavat itsensä vaatteilla ja hyönteiskarkotteilla, kertoo eversti Sakari Honkamaa Kosovosta. Krimin-Kongon verenvuotokuume on etupäässä karjan tauti, jota levittävät punkit. Tautia esiintyy Balkanilla säännöllisesti, tänä kesänä normaalia enemmän

Kyseessä on Balkanilla normaalisti esiintyvä virustauti, jota on tänä keväänä esiintynyt tavanomaista enemmän. Verenvuototaudin kuolleisuusprosentti on kymmenen ja kahdenkymmenen välillä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme