Mainos
Mainos

Suomalaiset varusmiehet aiempaa herkempiä

Nykyiset varusmiehet ovat aiempaa älykkäämpiä, mutta pehmeämpiä.

Suomalaiset varusmiehet ovat aiempia sukupolvia pehmeämpiä

MTV3:n 45-minuuttia-ohjelman selvityksen mukaan varusmiehet menestyvät puolustusvoimien psykologisissa testeissä selvästi viime vuosikymmenten ikäluokkia paremmin. Nuoret ovat aiempaa valmiimpia käyttämään monimutkaisiakin asejärjestelmiä.

Varusmiesten fyysinen kunto ja käytännön maastotaidot ovat kuitenkin laskeneet rajusti. Käytännön taitoja joudutaan opettelemaan aina veden keittämisestä lähtien.

Myös herkkyys on kasvanut ja paineensietokyky vähentynyt. Arvion mukaan kriisitilanteessa armeijan niin kutsutut psykologiset tappiot olisivat jopa kolminkertaiset viime sotiin verrattuna.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot