Mainos
Mainos

Suomalaiset vierastavat liikuntavammaisia

Invalidiliiton tutkimuksen mukaan moni säälii, torjuu tai suhtautuu pelokkaasti liikuntavammaisiin.

Suomalaiset suhtautuvat ennakkoluuloisesti liikuntavammaisia ihmisiä kohtaan. Invalidiliiton teettämän tutkimuksen mukaan vain vähemmistö suhtautuu liikuntavammaisiin ihmisiin aidon tasa-arvoisesti ja neutraalisti.

Tutkija Mari Kiurun mukaan moni joko säälii, torjuu, väistelee, ihailee tai suhtautuu pelokkaasti liikuntavammaisiin. Liikuntavammaisuus yhdistetään mielikuvissa usein riippuvaisuuteen, eristyneisyyteen ja tehottomuuteen.

Järjestöpäällikkö Marja Pihnala pitää tuloksia yllättävinä. Liikuntavammaisia ihmisiä on kuitenkin nykyisin paljon työelämässä ja osa heistä menestyy hienosti.

Useimmat tutkimukseen vastanneet eivät juuri tunne ketään liikuntavammaista, vaan lähinnä näkevät heitä ohimennen kaupungilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot