Mainos
Mainos

Suomalaiset yhä yleisen asevelvollisuuden kannalla

Eniten kannatusta nykyinen järjestelmä saa yli 65-vuotiailta ja keskustan äänestäjiltä.

Selvä enemmistö suomalaisista näyttäisi haluavan säilyttää yleisen asevelvollisuuden. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämässä tutkimuksessa yleistä asevelvollisuutta kannattaa 77 prosenttia vastanneista, kun vapaaehtoisuuteen perustuva asepalvelus saa 19 prosentin kannatuksen.

Voimakkaimmin nykyjärjestelmää kannattavat yli 65-vuotiaat ja keskustaa äänestävät. Vapaaehtoisen asepalveluksen kannalla ovat useimmin 15-24-vuotiaat sekä vihreitä ja vasemmistoliittoa äänestävät.

Opiskelijoissa on ammattiryhmistä eniten vapaaehtoista asepalvelusta kannattavia, kun taas yleistä asevelvollisuutta kannattavat eniten alemmat toimihenkilöt. Maantieteellisesti nykyjärjestelmää kannatetaan eniten Pohjois-Suomessa ja vähiten Uudellamaalla.

Suomen Gallup haastatteli tutkimukseen 1000 ihmistä viime kuun kahdella viimeisellä viikolla. Tulosten virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme