Mainos
Mainos

Suomalaisfirmoja vakoillaan

Suomalaisyritykset joutuvat selvästi aiempaa useammin vakoilun kohteeksi. Teknistä, tieteellistä ja talouteen liittyvää tietoa kähvelletään vuosittain jo useista kymmenistä yrityksistä. Suojelupoliisin mielestä yritysten suojautumisessa on edelleen aukkoja.

Ruotsissa puolestaan kaavaillaan uutta lakia, joka lisäisi tuntuvasti poliisin salakuunteluoikeuksia. Poliisi voisi salakuunnella sellaistenkin henkilöiden puhelimia ja asuntoja, joilla ei ole mitään osuutta rikokseen, mutta joihin rikolliset saattaisivat olla yhteydessä. Tällaisia henkilöitä voisivat olla mm. lehtimiehet, papit ja lääkärit.

Myös Suomessa poliisille kaavaillaan uusia valtaoikeuksia vakavien rikosten selvittämiseksi. Sisäministeriön lakiehdotuksen mukaan poliisi saisi oikeuden huumeiden valeostoihin ja rikollisjengeihin soluttautumiseen. Poliisit voisivat kehittää peitetarinoita ja keksiä itselleen uusia henkilöllisyyksiä taustojensa salaamiseksi.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme