Mainos
Mainos

Suomalaisia asiantuntijoita Espanjaan öljyntorjuntatyöhön

Suomalaisia asiantuntijoita lähtee ensi viikolla Espanjaan tarkkailutehtäviin tutkimaan Atlanttilla uponneen tankkerin tuhoja.

Suomalaisia öljyntorjunta-asiantuntijoita lähtee Espanjaan Prestige-tankkerin öljyonnettomuuden takia. Euroopan unioni on kutsunut koolle useita jäsenvaltioiden öljyntorjunta-asiantuntijoita vastaaviin tarkkailutehtäviin.

Suomesta paikalle ovat lähdössä Suomen ympäristökeskuksen (Syke) öljyntorjuntaviranomaiset yli-insinööri Kalervo Jolma ja insinööri Erkki Mykkänen.

Öljynvahinkoon perehdytään ensi viikolla Espanjan luoteisrannikolla. Paikalle tulee öljyntorjunta-asiantuntijoita myös muista Pohjoismaista sekä Saksasta, Irlannista, Englannista, Italiasta ja Ranskasta.

Espanja ja Portugali ovat lähettäneet avunpyynnöt muihin EU:n jäsenvaltioihin öljyntorjuntakaluston saamiseksi onnettomuuspaikalle. Suomen valtion öljyntorjuntavarastoista toimitettiin ja luovutettiin ensimmäisenä maana jo eilen neljätuhatta metriä avomeripuomia paikalliselle öljyvahinkojen torjuntaorganisaatiolle. Suomen lähetys on suurin puomierä, mitä jäsenmaista on luvattu toimittaa.

Suomeen jää edelleen lähes sama määrä avomeripuomia oman öljyntorjuntavalmiuden turvaamiseksi. Öljyntorjunta-aluksia ei Suomesta pitkän etäisyyden takia tulla lähettämään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot