Mainos
Mainos

Suomalaisia ei evakuoida Japanista

Suomi ei ryhdy tässä vaiheessa evakuoimaan kansalaisia Japanista. Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Finnair jatkaa kuitenkin Japanin-lentojaan normaalisti.

Japanissa on edelleen 300-400 suomalaista, joista osa haluaa ulkoministeriön tietojen mukaan lähteä maasta.

Ministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Japaniin, etenkin Tokioon ja Koillis-Japaniin.

Valtioneuvostosta kerrottiin aikaisemmin, että Finnairin kanssa on käyty keskusteluja siitä, miten ja milloin evakuointi pystyttäisiin järjestämään, jos siihen päädytään. Evakuoitavien määrä riippuisi siitä, miten moni haluaa poistua maasta.

Ulkoministeriö pitää iltapäivällä tiedotustilaisuuden liittyen Japanin tilanteeseen.

Finnair ei vähennä Japanin-vuorojaan

Finnair ei muuta Japanin-liikennettään saarivaltion ydinvoimalapulmien vuoksi. Yhtiö ilmoittaa, että se lentää päivittäin normaalit kolme lentovuoroaan Japaniin ja Japanista.

Finnairin käyttämiä lentokenttiä Japanissa ovat Tokio, Osaka ja Nagoya.

Finnair on jakanut Japanin-lentojensa henkilökunnalle säteilyn mittauslaitteet. Lentoyhtiö kuitenkin korostaa, että se ei aio mittauttaa matkustajien säteilytasoa.

- Mittarit jaettiin, jotta henkilökunta voi halutessaan mitata oman säteilymääränsä. Tavoitteena on antaa näin mielenrauhaa asiakkaille ja henkilökunnalle, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Maria Mroue.

(MTV3 - STT)

Katso Marja Sannikan juttu (Kymmenen uutiset 15.3.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme