Mainos
Mainos

Suomalaisia koneita vastaan ei ole käytetty soihtuja, toisin kuin ruotsalaisia

Suomen sotilaskoneita vastaan ei ole käytetty niin kutsuttuja signaali- tai harhautussoihtuja Suomen ilmatilassa tai lähialueilla, kertoo ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali Petri Tolla.

Ruotsin ilmavoimat kertoi eilen kahdesta viime elo- ja syyskuussa sattuneesta välikohtauksesta, joissa Venäjän sotilaskuljetuskoneet olivat käyttäneet soihtuja Ruotsin sotilaskoneita vastaan.  

– Ei se tavanomaista ole. Suomalaisten osalta ja Suomen lähialueilla, missä me olemme mukana, emme ole nähneet vastaavanlaista, sanoi Tolla STT:lle Almedalenin politiikkaviikolla Ruotsin Visbyssä.  

Ruotsin puolustusvoimien mukaan koneiden laukaisemiin soihtuihin kuuluu painava metallinen kuori, joka voi aiheuttaa vahinkoa toiselle koneelle esimerkiksi moottoriin päätyessään.  

Tollan mukaan on hankalaa arvioida, miksi Venäjä on käyttänyt soihtuja juuri ruotsalaiskoneiden läheisyydessä.  

– On tietysti vaikea sanoa, onko se jotain maata vastaan vai onko se siinä tilanteessa käytetty. Tätä pitäisi aina kysyä niiltä, jotka tällaista tekevät. Arvailu on turhaa, hän sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme