Mainos
Mainos

Suomalaisia mausteseoksia ei tarvitse varoa

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on selvittänyt sarviapilan käyttöä Suomessa myytävissä mausteseoksissa. Eviran tietojen mukaan Santa Marian ja Meiran mausteseoksissa ei ole käytetty egyptiläistä alkuperää olevaa sarviapilaa.

— Suomessa on myynnissä tuotteita, joissa on käytetty esimerkiksi italialaista sarviapilaa, elintarviketurvallisuusjohtaja Susanna Pesonen selittää.

Jos kuitenkin epäilee mausteseoksessa olevan sarviapilan alkuperää, kehottaa Evira kuumentamaan tuotteen varmuuden vuoksi.

— Mauste on turvallisinta käyttää silloin, kun ruoka kuumennetaan, jolloin se ylittää 70 asteen lämpötilan. Tuolloin mahdollinen ehec-bakteeri tuhoutuu, jos sitä olisi, Pesonen opastaa.

Mutta rauhoittelee heti perään.

— Tällä hetkellä ei kyllä ole mitään epäilystä että mausteissa olisi bakteeria.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme