Suomalaisia mausteseoksia ei tarvitse varoa
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on selvittänyt sarviapilan käyttöä Suomessa myytävissä mausteseoksissa. Eviran tietojen mukaan Santa Marian ja Meiran mausteseoksissa ei ole käytetty egyptiläistä alkuperää olevaa sarviapilaa.
— Suomessa on myynnissä tuotteita, joissa on käytetty esimerkiksi italialaista sarviapilaa, elintarviketurvallisuusjohtaja Susanna Pesonen selittää.
Jos kuitenkin epäilee mausteseoksessa olevan sarviapilan alkuperää, kehottaa Evira kuumentamaan tuotteen varmuuden vuoksi.
— Mauste on turvallisinta käyttää silloin, kun ruoka kuumennetaan, jolloin se ylittää 70 asteen lämpötilan. Tuolloin mahdollinen ehec-bakteeri tuhoutuu, jos sitä olisi, Pesonen opastaa.
Mutta rauhoittelee heti perään.
— Tällä hetkellä ei kyllä ole mitään epäilystä että mausteissa olisi bakteeria.
Kommentoi