Mainos
Mainos

Suomalaisia rauhanturvaajia Kongoon

Suomalaiset turvaavat Kongon presidentin- ja parlamenttivaaleja, jotka ovat ensimmäiset demokraattiset vaalit maan itsenäistymisen jälkeen vuonna 1961.

Kymmenen suomalaista rauhanturvaajaa on lähtenyt tänään Kongon demokraattiseen tasavaltaan turvaamaan maassa tässä kuussa pidettäviä vaaleja.

Rauhanturvaajista kaikki ovat lääkinnän ammattilaisia. Kaksi paikalliseen esikuntaan sijoittuvaa rauhanturvaajaa ovat matkanneet maahan jo aikaisemmin.

Suomalaiset toimivat osana EU:n kriisinhallintaoperaatiota, johon osallistuu kaikkiaan 2000 sotilasta. Suurin osa heistä sijoittuu Länsi-Kongossa sijaitsevaan pääkaupunkiin Kinshanaan, jossa turvallisuustilanne on maan itäosia parempi.

Lisäksi vaaleja valvoo 17 000 YK:n rauhanturvasotilasta.

Kongossa, entisessä Zairessa, on määrä järjestää 30. tätä kuuta presidentinvaalit ja parlamenttivaalit. Ne ovat ensimmäiset demokraattiset vaalit maassa sen jälkeen, kun maa itsenäistyi Belgian alaisuudesta vuonna 1961.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme