Mainos
Mainos

Suomalaisia syntyy entistä vähemmän

Suomalaislapsia syntyy entistä vähemmän, koska perheitä perustavat nyt 1970-luvulla syntyneet pienet ikäluokat.

Vauvoja syntyy Suomeen yhä vähemmän.

Synnytysten määrä Suomessa on laskussa. Viime vuonna suomalaisia syntyi reilut 2000 vähemmän kuin neljä vuotta sitten. Dosentti Mika Gissler Stakesista toteaa, että synnytysten määrän väheneminen johtuu ennen kaikkea väestörakenteen muutoksesta.

-Pääasiassa syntyneiden lasten määrä vähenee sen takia, että meillä on entistä vähemmän hedelmällisyysikäisiä naisia, summaa Gissler.

Gisslerin mukaan lasten määrän väheneminen on luonnollista, koska lapsia hankkivat nyt 1970-luvulla syntyneet pienet ikäluokat.

Samaan aikaan kun synnytysten määrä vähenee, syntyvien lasten määrä vaihtelee kuukausittain entistä enemmän. Tilastojen mukaan yhä useampi vauva syntyy nyt kesällä. Esimerkiksi viime kuussa suomalaisvauvoja syntyi noin 5000.

Mika Gisslerin mukaan kyseessä on selkeä muutos aiempaan verrattuna, sillä perinteisesti raskaus on saanut alkunsa kesällä ja eniten vauvoja on siksi syntynyt maaliskuussa.

-Viime vuosina heinä-elokuussa on syntynyt eniten lapsia. Tämä osoittaa, että entistä tarkemmin ajoitetaan synnytystä kesäksi, arvioi Gissler.

Uuden perheenjäsenen tulo saatetaan suunnitella hyvinkin tarkasti esimerkiksi lomien tai perheen taloudellisen tilanteen mukaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.08.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme