Mainos

Suomalaisilla ei aikaa harrastuksille

Suomalaiset antavat hyvinvoinnilleen kouluarvosanan kahdeksan miinus. Merkittävinä hyvän olon lähteinä pidetään ystävien tapaamista ja lepoa, joille ei kuitenkaan näytä jäävän riittävästi aikaa. Mieluisaa ajanvietettä verottaa erityisesti työnteko.

Tiedot käyvät ilmi verkkomedia Terve.fi:n toteuttamasta hyvinvointibarometrista, johon vastasi netissä reilut 6 500 suomalaista.

Tutkimuksen koostamisesta vastannut Mika Nevalainen päättelee, että tulokset kertovat suomalaisten työorientoituneisuudesta.

- Työ vie suomalaisia. Mutta pitää muistaa, että se ei pelkästään kuluta voimia vaan voi tuottaa myös mielihyvää. Vastanneista noin 40 prosenttia antoi työtilanteelleen arvosanan 8-10, Nevalainen huomauttaa.

Työn vastapainoksi suomalaiset kaipaavat lepoa. Alle puolet kyselyyn vastanneista koki aikansa riittävän hyvin lepäämiseen.

Ystävät tärkeitä hyvinvoinnille

Kyselystä ilmenee, että suomalaisille hyvinvointi tarkoittaa paljon muutakin kuin terveydestä huolehtimista. Vastauksissa korostuivat ihmissuhteiden ja etenkin ystävien merkitys hyvän olon lähteenä. 80 prosenttia vastaajista piti ystäviä yhtenä tärkeimmistä ihmissuhteistaan.

- Perheen merkitys korostuu silloin, kun terveydessä tapahtuu jotain ikävää. Terveysongelmat jaetaan usein perheenjäsenten kanssa, Nevalainen toteaa.

Vaikka ystäviä ja perhettä pidettiin merkittävinä, vain reilu kolmasosa koki ajan riittävän hyvin ihmissuhteiden hoitoon.

Aikapulaa vastaajat kokivat myös harrastusten, liikunnan ja vapaa-ajan osalta.

Ruokavaliosta kysyttäessä nousi esiin ruuan maku ja terveellisyys, johon melkein kaikki vastaajat kertoivat kiinnittävänsä huomiota lähes päivittäin. Myös ruuan alkuperä ja eettisyys kiinnostivat: vielä viime vuonna niihin kiinnitettiin vähemmän huomiota. Yhdeksän kymmenestä vastaajasta kertoi täydentävänsä ruokavaliota vitamiineilla ja hivenaineilla.

(MTV3 - STT)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Seitsemän uutiset 20.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot