Mainos
Mainos

Suomalaisilla runsaasti lomasuunnitelmia

Suomalaiset aikovat tuoreen tutkimuksen mukaan matkustaa tänä vuonna ulkomaille entistä enemmän. Sen sijaan kotimaassa suomalaiset suunnittelevat matkustavansa aiempaan tapaan, käy ilmi Matkamessujen TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta.

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta suunnittelee matkustavansa ulkomaille kuluvan vuoden aikana. Kaupunkilomat houkuttelevat selvästi aikaisempia vuosia enemmän. Toisaalta myös ulkomailla vietetyt rantalomat kiinnostavat suomalaisia jonkin aiempaa verran enemmän. Vain neljä prosenttia tutkimukseen vastanneista ilmoittaa, että ei aio matkustaa ulkomaille vuoden 2011 aikana. Viime vuonna vastaava luku oli 18 prosenttia.

- Suomalaiset haluavat matkustaa vuonna 2011 myös ulkomailla ja uskovat, että se on heille mahdollista taloudellisestikin. Mieliala on positiivinen, suunnitelmia ja haaveita matkustamisesta on paljon, kertoo TNS Gallupin tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen.

Suomalaisten lomanviettoaikomukset kotimaassa tälle vuodelle ovat pysyneet melko samalla tasolla aiempiin vuosiin verrattuna. Kyselyyn vastanneista 57 prosenttia aikoo viettää lomaa etenkin mökillä ja 51 prosenttia kotikaupungissa.

Internet mukana matkasuunnitelmissa

Internetin käyttäminen lomamatkojen suunnittelussa ja matkavarauksien tekemisessä on vahvistunut edelleen. Matkan suunnitteluun ja tietojen hakuun internetiä käyttää 77 prosenttia suomalaisista.

Myös lentomatkojen, laivamatkojen ja hotellien varaaminen internetin kautta on jatkanut kasvuaan aiemmasta. Etenkin ulkomailla matkustavat korostuvat selvästi internetin käyttäjinä.

Kohteen kiinnostavuus ratkaisee lomapaikan

Suomalaiset valitsevat matkakohteensa kohteen kiinnostavuuden, matkan hinnan ja toivotunlaisten olosuhteiden perusteella. Matkan valintaan vaikuttavista tekijöistä tärkeimpänä suomalaiset pitävät matkakohteen kiinnostavuutta.

Toiseksi tärkein valintakriteeri on matkan hinta, seuraavaksi tärkeimpinä kriteereinä hotellin sijainti, toivotunlaiset olosuhteet, hotellin taso sekä paikallinen hintataso.

Tutkimukseen vastasi marras-joulukuun vaihteessa reilu tuhat suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme