Mainos
Mainos

Suomalaisille oma vastuualue Bosniassa

Bosnian rauhanturvahankkeeseen osallistuva Suomalainen Jääkäripataljoona on saanut oman vastuualueen Pohjois-Bosniassa. Pataljoonan vahvuutta lisättiin samalla niin, että suomalaisia rauhanturvaajia on nyt Bosniassa 460.

Pataljoonan komentajan, eversti Juhani Kääriäisen mukaan oman vastuualueen myötä pataljoonan operatiivisten tehtävien määrä moninkertaistui ja monipuolistui. Pataljoona johtaa nyt itse partiointia ja valvontaa, kun aiemmin se tapahtui muiden pataljoonien alaisuudessa ja apuna.

-Suomalainen Jääkäripataljoona vastaa nyt omalla vastuualueellaan siitä, että osapuolten asevoimat noudattavat Daytonin rauhansopimuksen ehtoja. Lisäksi pyrimme ehkäisemään kaikenlaiset väkivaltaisuudet ja turvaamaan vapaan liikkumisen alueella, Kääriäinen tähdensi. Vastuualueen suurin kaupunki on 16000 asukkaan muslimienemmistöinen Gradacac Pohjois-Bosniassa. Partiointi painottuu erityisesti Bosnian serbitasavallan sekä muslimien ja kroaattien muodostaman liittovaltion väliselle vyöhykkeelle. Pataljoonan tukikohta säilyy Dobojn kaupungissa, vaikka se ei vastuualueeseen kuulukaan.

Suomalaiset rauhanturvaajat lähtivät Bosniaan vuonna 1996 lähinnä rakentajaosastona. Toiminnan painopiste on kuitenkin muuttunut rakentamisesta valvontatehtäviin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme