Mainos
Mainos

Suomalaisille sopiva eläkeikä nousi 62 vuoteen

Suomalaisten käsitys sopivasta eläkkeellesiirtymisiästä on noussut 62 vuoteen, kun se vielä kolme vuotta sitten oli 61 vuotta, käy ilmi Työeläkevakuuttajien teettämästä kyselystä.

Käsitys sopivasta eläkkeellesiirtymisiästä on ollut nousussa, sillä vuoden 1998 työeläkeasennetutkimuksessa sopivaksi eläkkeellesiirtymisiäksi katsottiin 60 vuotta.

Työeläkevakuuttajien toimitusjohtaja Esa Swanljung iloitsee tutkimustuloksesta, sillä eläkenäkemyksillä on suuri merkitys koko kansantalouden kannalta.

-Asia on merkittävä, sillä vuosi lisää työuraan lisää työllisten määrää 60 000:lla. Työeläkkeiden maksupaine helpottuu pitkällä aikavälillä 1-1,5 prosenttiyksikköä, Swanljung laskee.

TNS Gallup Oy haastatteli Telan työeläkeasennetutkimusta varten hieman yli tuhat suomalaista lokakuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot