Mainos
Mainos

Suomalaisilta jo 10 miljoonaa katastrofin uhreille

Suomalaiset ovat lahjoittaneet Suomen Punaisen Ristin keräykseen Aasian maanjäristyksen ja hyökyaaltojen uhreille jo 8,6 miljoonaa euroa. Myös Kirkon Ulkomaanavulle oli kertynyt lahjoituksia 1,1 miljoonaa.

Yritysten lahjoitukset Etelä- ja Kaakkois-Aasian katastrofin uhreille suomalaisten avustusjärjestöjen kautta ovat Verohallituksen tuoreen tulkinnan mukaan vähennyskelpoisia 850 euroon asti lahjoituksen saajaa kohden.

YK:n virkamieslähteen mukaan järjestö on saanut viikon aikana 1,1 miljardia euroa lahjoituksina Aasian luonnonkatastrofin uhreille.

Lehtomäki: Suomen hallitus voi auttaa yli 10 miljoonalla

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäen mukaan hallitus on varautunut auttamaan Aasian katastrofin uhreja yli 10 miljoonalla eurolla. Tähän mennessä Suomi on ohjannut apuun eri järjestöjen kautta 4,5 miljoonaa euroa.

-Odotamme nyt eri järjestöjen apupyyntöjä, joihin sitten reagoidaan, Lehtomäki sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa . Suurin osa Suomen avusta kanavoidaan YK:n ja EU:n kautta. Jonkin verran on varauduttu myös kahdenvälisiin hankkeisiin.

Erityisesti Suomi haluaa Lehtomäen mukaan auttaa nyt niitä ihmisiä Thaimaassa, jotka auttoivat suomalaisia matkailijoita katastrofin alkupäivinä. Suomi on muun muassa lähettämässä avustustarvikkeita Phuketin alueen sairaaloihin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme