Mainos
Mainos

Suomalaisissa kodeissa miljoona joulukuusta

Puolet kuusista haetaan omista metsistä, noin 400 000 ostetaan joulupuuviljelmiltä ja noin 100 000 kuusta tuodaan ulkomailta.

Suomalaisia koteja koristaa tänäkin jouluna kaikkiaan miljoona joulukuusta. Niistä perinteinen suomalainen kuusi on edelleen juhlatunnelman luojana ykkönen, ja sen hakeminen on osa jouluperinnettä.

Puolet kuusista haetaan Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton (MTK) arvion mukaan omista metsistä, noin 400 000 kuusta ostetaan joulupuuviljelmiltä ja noin satatuhatta kuusta tuodaan ulkomailta.

Kodin koristaminen joulukuusella on vanha perinne, sillä kuusista on mainintoja Saksassa jo 1500-luvulla. Suomeen tapa levisi 1800-luvulla, jolloin joulukuuset ilmestyivät ensin säätyläiskoteihin ja vasta sitten talonpoikaistupiin.

Kuusi kestää hoidettuna eikä varise

Jos ulkona on pakkasta, kuusi pitää sulattaa hitaasti, kun se tuodaan sisälle, neuvoo MTK.

Kuusi kestää varisematta, kun sitä hoitaa oikein. Sisään tuodulle kuuselle on hyvä sahata uusi imupinta, jotta runkoon keräytynyt pihka ei estä puun vedensaantia.

Kuusella pitää olla vettä koko ajan, eikä sitä kannata sijoittaa lähelle uunia tai muuta lämmönlähdettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme