Mainos
Mainos

Suomalaisista aikuisista 90 prosenttia juo alkoholia

Suomessa juotiin viime vuonna noin yhdeksän litraa viinaa henkeä kohti.

Stakesin päihdetilaston mukaan alkoholisairauksiin ja -myrkytyksiin menehtyi toissavuonna lähes 1 300 ihmistä. Viina oli lisäksi joko tapaturman tai väkivallan osasyynä lähes tuhannessa kuolemantapauksessa.

Sosiaali- ja terveysviranomaisten mukaan pelkästään alkoholin välittömät haitat maksavat yhteiskunnalle vuosittain kolmisen miljardia markkaa. Päihdelaskun loppusumma nousee jopa kolmeenkymmeneen miljardiin, jos mukaan lasketaan ennenaikaiset kuolemat ja sairaslomat.

Tilaston mukaan huumeet vaativat Suomessa vuosittain noin sadan ihmisen hengen.

Huumaus-ja lääkeaineiden päihdekäytön aiheuttamiin välittömiin kustannuksiin menee vuosittain rahaa korkeimmillaan noin miljardi markkaa ja välilliset kustannukset jopa vajaat neljä miljardia.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot