Mainos
Mainos

Suomalaiskalastajat kateissa Selkämerellä

Suomalaisen kalastusaluksen Kingstonin pelätään uponneen Selkämerellä. Alus nelihenkisine miehistöineen katosi eilisen lumimyrskyn aikana Ahvenanmaan luoteispuolella. 4-henkisen miehistön jäsenistä 2 on suomalaisia ja 2 virolaisia.

Talvimyrsky

Kingstoniin saatiin viimeksi yhteys eilen lähellä Finngrundetia, joka sijaitsee Ruotsin rannikon edustalla. Merivartioston mukaan ruotsalaiset meripelastajat havaitsivat tänään Finngrundetin lähistöllä dieselöljyvanan. Paikalta löydettiin myös joitakin esineitä. Merivartiosto arvioi iltapäivällä, että Kingston on melko todennäköisesti uponnut.

Kolme Ruotsin meripelastajien ilma-alusta on etsinyt Kingstonia tai sen pelastusvenettä Finngrundetin seudulla. Alusta etsitään myös kaikista Ahvenanmaan hätäsatamista.

Eilisillan lumimyrskyn aikana tuulen nopeus kohosi Ahvenanmaalla 20 metriin sekunnissa. Myrsky mm. viivästytti Kapellskärin ja Maarianhaminan välillä liikennöivää lauttaa kolmella tunnilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme