Mainos
Mainos

Suomalaiskeksintö vähentää sipsien akryyliamidipitoisuutta

Suomalaisella keksinnöllä on onnistuttu vähentämään paistettujen peruna- ja viljatuotteiden akryyliamidipitoisuutta.


Syöpäriskiä lisäävän akryyliamidin määrä saadaan suomalaistuotteella vähenemään mm. perunalastuissa. Helsingin yliopiston elintarviketeknologian laitoksella kehitetty tuote perustuu erääseen flavonoidiin, jonka avulla akryyliamidin määrä saadaan jopa puolittumaan.

Ruotsalaistutkimus kertoi viime keväänä että paistetut ja friteeratut peruna- ja viljatuotteet lisäävät runsaasti syötynä riskiä sairastua syöpään.

Pelko akryyliamidista on saanut muun muassa yhdysvaltalaisen elintarviketeollisuuden kiinnostumaan suomalaisesta keksinnöstä

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot