Mainos
Mainos

Suomalaiskiipeilijän ruumis löydettiin jäärailosta Nepalissa

Pelastajat ovat löytäneet suomalaisen Samuli Mansikan ja nepalilaisen oppaan ruumiit Nepalista Annapurna-vuorelta.

Mansikka oli kiivennyt rinteelle itsenäisenä kiipeilijänä, Retki-lehti kertoo. Toisin kuin aimmin on uutisoitu hänellä ei siis ollut kantajaa tai opasta.

Jossain vaiheessa nepalilainen Pemba Sherpa oli saavuttanut Mansikan.

Kukaan ei ole nähnyt miten tai millaisissa olosuhteissa Mansikka ja Sherpa putosivat. Sijainnista voi päätellä, että he putosivat vuoren rinteelle arviolta 100-150 metriä. Heidät löydettiin selvästi reitistä sivussa.  Tätä ennen he olivat päässeet onnistuneesti reilun kahdeksan kilometrin korkeudessa olevalle vuorenhuipulle. 

– Yritämme nostaa ruumiit, mutta yrityksemme ovat toistaiseksi epäonnistuneet, sanoo pelastusryhmän jäsen Temba Tsering Sherpa AFP:lle.

Retki-lehden mukaan ruumiita yritettiin nostaa rinteeltä helikopterin ja pitkän vaijerin avulla. Vaikeat olosuhteet tekivät nostoyrityksistä kuitenkin mahdottomia.

Helikopterit eivät voi laskeutua alueelle ja pelastajienkin on vaikea päästä ruumiiden luokse.

Mansikka oli 36-vuotias kokenut suomalainen kiipelijä. Hän kiipesi viime kesänä toisena suomalaisena maailman toiseksi korkeimman K2-vuoren huipulle.

Juttua on täsmennetty 2.4. 2015 klo 21:22 Retki-lehden tiedoilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme