Mainos
Mainos

Suomalaiskirjailijat pääsevät kirjallisuuslehti Grantaan

Otava alkaa julkaista maineikkaan Granta-aikakauskirjan suomalaista laitosta. Ensimmäinen numero ilmestyy vuoden kuluttua ja kaksi seuraavaa numeroa vuonna 2014. Jokaisella numerolla on oma teemansa, niin kuin alkuperäisessä englanninkielisessä Grantassa.

Suomen Granta toimitetaan ja sen sisällöstä päätetään Suomessa. Puolet sisällöstä on kotimaista ja puolet Grantan kansainvälisistä laitoksista valittua ja suomennettua aineistoa.

Grantan perustivat Cambridgen yliopiston opiskelijat vuonna 1889. Grantassa julkaistiin monien aikanaan tuntemattomien, mutta myöhemmin maailmanmaineeseen nousseiden kirjailijoiden varhaista tuotantoa. Tällaisia kirjailijoita ovat muun muassa A.A. Milne, Ted Huges ja Sylvia Plath.

Nykymuodossaan Granta on ilmestynyt vuodesta 1979. Grantassa ovat julkaisseet esimerkiksi Doris Lessing, Ian McEwan, Margaret Atwood, Joyce Carol Oates, J. M. Coetzee, Alan Hollinghurst, Annie Proulx, Zadie Smith, Saul Bellow, Milan Kundera ja Gabriel Garcia Marquez.

Grantan ulkomaisia laitoksia ilmestyy muun muassa Espanjassa, Italiassa, Brasiliassa, Kiinassa, Norjassa, Ruotsissa ja Bulgariassa.

Englanninkielisen Grantan kaikki numerot vuodesta 1979 alkaen ovat edelleen yleisön saatavissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme