Mainos
Mainos

Suomalaiskomentaja: Poliitikot huomioinevat turvallisuuden

Suomalaisjoukkojen komentaja Afganistanissa uskoo, että poliitikot huomioivat ensisijaisesti turvallisuuden, jos joukkoja aiotaan maassa vähentää. Everstiluutnantti Petri Kosonen kuitenkin korostaa STT:lle, että poliittista päätöstä joukkojen vähentämisestä ei ole vielä tehty.

Helsingin Sanomat kirjoitti eilen, että hallitus on päättänyt vähentää suomalaisjoukkoja 50 sotilaalla ensi vuoden loppuun mennessä. Suomella on tällä hetkellä Afganistanissa vajaat 200 sotilasta.

Ruotsissa poliitikot ovat puolestaan puhuneet noin 180 sotilaan vähentämisestä ensi vuoden loppuun mennessä. Maalla on Afganistanissa noin 550 sotilasta. Myöskään Ruotsissa lopullista päätöstä ei ole vielä tehty.

Suomalais-ruotsalaisten joukkojen komentaja, eversti Rickard Johansson sanoo STT:lle, että joukkojen vähentyessä myös tehtävien on muututtava.

–Luotan poliitikkoihin ja sotilasjohtajiin, että näin myös tapahtuu. Silloin en näe turvallisuusongelmaa, vaikka joukkoja vähennettäisiinkin, Johansson sanoo.

(MTV3 - STT)

Aiheesta aiemmin:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme