Mainos
Mainos

Suomalaislapselta löydettiin tarttuva tuberkuloosi

Helsinkiläisen koulun oppilaalla on todettu tarttuva tuberkuloosi. Taudille altistuneet oppilaat on selvitetty, ja heihin on otettu yhteyttä tarvittavien tutkimusten järjestämiseksi.

Helsingin kaupungin terveyskeskuksen mukaan asiasta on lähetetty tiedote myös koulun muille oppilaille ja heidän vanhemmilleen sekä koulun henkilökunnalle. Kaikki tartunnalle altistuneet 60 lasta ja henkilökunnan jäsentä testataan.

Suomessa todetaan vuosittain noin 300 uutta tuberkuloositapausta, ja näistä suurin osa yli 60-vuotiailla. Lapsilla tuberkuloosi on harvinainen, niitä todetaan vuosittain alle kymmenen lapsilla ja nuorilla.

Tuberkuloosi tarttuu ilmateitse. Tartunnan voi saada, jos oleskelee pitkään tai monia kertoja suljetussa tilassa hengitystietuberkuloosia sairastavan kanssa.

Tartunnan saaneista vain joka kymmenes sairastuu tuberkuloosiin myöhemmin elämässään. Sairastuvista puolet saa tartuttavan tuberkuloosin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme