Mainos
Mainos

Suomalaislapsi saa viikkorahaa noin kuusi euroa

Taskurahat kuluvat muun muasssa herkutteluun ja tietokonepeleihin. Kahdella kolmesta lapsesta taskurahan ehtona on kotitöihin osallistuminen.

Suomalaisvanhemmat antavat lapsille vuosittain taskurahaa yhteensä yli 300 miljoonaa euroa.

Nordean teettämän selvityksen mukaan viikkoraha on keskimäärin hieman alle 6 euroa ja kuukausiraha melkein 33 euroa. Tytöt saavat kuukausirahaa yli 7 euroa enemmän kuin pojat.

Suurin osa lasten rahoista kuluu herkutteluun. Pojat käyttävät tyttöjä selvästi enemmän taskurahojaan tv- ja tietokonepeleihin. Pojista pelejä ostaa 35 prosenttia, mutta tytöistä vain 5 prosenttia.

Rahaa enemmän iän myötä

Kahdelle kolmesta lapsesta taskurahan ehdoksi on asetettu osallistuminen kotitöihin. Viikkorahaa maksetaan yleensä 13-vuotiaaksi. Sen jälkeen taskuraha annetaan tavallisesti kuukausittain.

Tutkimusta varten haastateltiin tänä keväänä reilua 1000 vanhempaa, joiden lapset olivat 6-17-vuotiaita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot