Mainos
Mainos

Suomalaislentäjälle puoli vuotta vankeutta Britanniassa

Lentäjää puhallutettiin Manchesterin kentällä Britanniassa elokuussa, kun hän oli valmistautumassa lähtöön. Lentokapteenin oli määrä kuljettaa lomalaisia Turkkiin.

Suomalainen lentokapteeni on tuomittu Britanniassa puoleksi vuodeksi vankeuteen liian korkeasta veren alkoholipitoisuudesta. Viranomaiset pidättivät lentäjän lomamatkalle lähdössä olleen lentokoneen ohjaamosta 23. elokuuta Manchesterissa. Myös oikeudenkäynti käytiin Manchesterissa.

Lentäjästä otetun verinäytteen alkoholipitoisuus oli 0,49 promillea. Ilmailun kansainvälisissä säädöksissä raja on 0,2 promillea.

Lentäjän pidätyksen takia 225 matkustajan lomamatkan alku Turkin Dalamaniin myöhästyi kuusi tuntia. Lentokapteeni oli lopettelemassa lentoa edeltäneitä lähtötarkistuksia, kun viranomaiset saapuivat ohjaamoon.

Suomalainen oli ensimmäinen lentäjä, joka tuomittiin Britanniassa maaliskuussa voimaan tulleen uuden lain perusteella. Tuore laki antaa poliisille oikeuden puhalluttaa lentäjiä ja miehistön jäseniä, jos viranomaiset epäilevät alkoholin käyttöä.

(MTV3-DPA-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme