Mainos
Mainos

Suomalaismaito hyvälaatuista

Maitohygienialiiton mukaan maidon laatu parantunut EU-jäsenyyden aikana.

Suomalaisen maidon laatu on parantunut Suomen EU-jäsenyyden aikana. Parhaan laatuluokan osuus meijereihin toimitetusta maidosta on noussut EU-aikana 88 prosentista lähes 93 prosenttiin. Maitohygienialiiton mukaan suomalaisen maidon bakteeri- ja solupitoisuuksien keskiarvot ovat pysyneet kansainvälisesti katsoen hyvällä tasolla.

Virolaismaito hävisi suomalaismaidolle Jyväskylässä tehdyssä vertailussa. Virolaisessa pastöroidussa maidossa bakteerien kokonaismäärä oli keskimäärin korkeampi kuin suomalaisessa. Myös bakteerimäärien vaihtelu oli huomattavasti suurempaa kuin suomalaisessa maidossa.

Vertailussa oli mukana 20 näytettä Virossa tuotetusta maidosta ja 20 näytettä vastaavasta suomalaisesta maidosta kahden kuukauden ajalta. Terveystarkastaja nouti näytteet kahdesta jyväskyläläisestä marketista, ja näytteet säilytettiin parasta ennen -päivään asti +8 asteessa elintarvikelaboratoriossa.

Vertailussa tutkittiin bakteerimäärien ja antibioottimäärien lisäksi maidon makua sekä ruokamyrkytystä aiheuttavan Bacillus cereus -bakteerin määriä. Viidessä virolaisnäytteessä ja yhdessä suomalaisnäytteessä havaittiin kasvua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme