Mainos
Mainos

Suomalaismatkailijat pysyvät Egyptissä toistaiseksi

Matkanjärjestäjät eivät ole toistaiseksi tuomassa suomalaisturisteja ennenaikaisesti pois Egyptistä. Finnmatkoista, Tjäreborgista ja Aurinkomatkoilta kerrotaan, että lomakohteissa on edelleen rauhallista.

- Tilanne rantalomakohteissa on edelleen rauhallinen, mutta seuraamme Egyptin tilannetta toki koko ajan, kertoi Finnmatkojen toimitusjohtaja Peik Martin illansuussa MTV3:n uutisille.

- Kairon retkemme on peruttu kaikista kolmesta lomakohteista jo viime tiistaina, kun levottomuudet alkoivat. Asiakkaat ovat lähinnä kyselleet sitä, että eikö Kairoon todellakaan pääse ennen loman loppumista.

Matkanjärjestäjien mukaan suomalaiset eivät ole myöskään esittäneet toiveita päästä kotiin kesken loman.

- Asiakkaamme eivät ole lähdössä pois Egyptistä ennenaikaisesti, toteaa Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

- Oppaamme kiertävät parhaillaan hotelleissa. Asiakkaat eivät ole ainakaan vielä reagoineet, että haluaisivat tulla kotiin aikaisemmin, sanoo myös Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi.

Finnmatkoilla, Tjäreborgilla ja Aurinkomatkoilla on Egyptissä yhteensä noin 3 500 suomalaisturistia. Heistä valtaosa lomailee Punaisenmeren rannikolla. Levottomuuksien takia suomalaisten Kairon-vierailut on peruttu.

Matkanjärjestäjät eivät ole toistaiseksi peruneet tulevia Egyptin-matkoja.

Sen sijaan belgialaiset matkatoimistot ovat keskeyttäneet pakettimatkalaisten lennättämisen Egyptiin ainakin tiistaihin saakka. Egyptissä olevia matkalaisia ei ole kuitenkaan ryhdytty kotiuttamaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme