Mainos
Mainos

Suomalaismepeillä menestystä valiokuntavalinnoissa

Suomalaismepit ovat päässeet EU-parlamentin halutuimpiin valiokuntiin. Suomella on vahva edustus niin ympäristövaliokunnassa kuin ulkoasiainvaliokunnassakin.

Ympäristövaliokuntaan pääsivät suomalaisista vihreiden Satu Hassi ja kokoomuksen Sirpa Pietikäinen. Ulkoasianvaliokuntaan puolestaan pääsivät Heidi Hautala (vihr.) ja Anneli Jäätteenmäki (kesk.).

Eija-Riitta Korhola (kok.) valittiin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan varapuheenjohtajaksi. Valiokunnassa hänelle pitää suomalaisseuraa Mitro Repo (sd.).

Arvostettuun teollisuus- ja energiavaliokuntaan ei valittu yhtään suomalaismeppiä varsinaiseksi jäseneksi, mutta varajäseniksi pääsivät Hassi, Korhola ja Hannu Takkula (kesk.).

Valiokuntajäsenyyksillä on europarlamentissa suuri merkitys, sillä ne määräävät paljolti sen, minkä alan asioiden parissa kyseinen meppi tulee viisivuotiskaudellaan toimimaan.

Katso Helena Petäistön raportti Strasbourgista (Kymmenen uutiset 15.7.2009)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot