Mainos
Mainos

Suomalaismepit: EU:n petostentorjuntavirasto turha

Esko Seppäsen ja Kyösti Virrankosken mukaan unionin petostentorjuntavirasto on suunniteltu "vain vaientamaan kritiikkiä EU:n varojen väärinkäytöksistä".

Suomen europarlamentaarikot Esko Seppänen ja Kyösti Virrankoski moittivat EU:n petostentorjuntavirastoa Olafia tarpeettomaksi. Molempien mielestä jäsenmaiden oma valvonta riittäisi varmistamaan, että EU-rahat jaetaan oikein. Seppänen ja Virrankoski kertovat näkemyksistään Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa.

Seppänen ja Virrankoski istuvat molemmat unionin budjetin valvontavaliokunnassa. Heidän mielestään Olafin tehtävä on vain vaientaa kritiikkiä EU:n varojen väärinkäytöksistä. Miehet huomauttavat, että kaikesta valvonnasta huolimatta unionin tilintarkastustuomioistuin on löytänyt isoja huijauksia. Suomesta isoja tapauksia ei ole.

EU:n petostentorjuntaviraston suurin työmaa ovat salakuljetukset ja tuoteväärennökset. Virasto perustettiin vuonna 1999. Siellä työskentelee lähes 300 virkamiestä, jotka ovat taustaltaan poliiseja, tullimiehiä, juristeja ja eläinlääkäreitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot