Mainos
Mainos

Suomalaismepit huolissaan Iso-Britannian EU:n erohaluista

Suomalaiset europarlamentaarikot ovat huolissaan brittien lisääntyneestä halukkuudesta lähteä EU:sta.

Unionista eroamista kannattavien määrä nousi The Timesin mittauksessa sen jälkeen, kun Britannian pääministeri David Cameron julkisti EU:n ja Britannian sopimusehdotelman maan pitämiseksi unionissa. Eroa kannattaa nyt noin 45 prosenttia vastanneista, ja sitä vastustaa vastaajista 36 prosenttia.

Huomenta Suomessa vierailleet europarlamentaarikot Liisa Jaakonsaari (sd.), Henna Virkkunen (ok.) ja Merja Kyllönen (vas.) muistuttavat kaikki, että Iso-Britannian mahdollinen ero EU:sta olisi hyvin vakava asia.

– Silloin koko EU:n tarina ja globaali vaikutusvalta romahtaa. Britannia on tärkeä, iso maa. Täytyy toivoa. Kansanäänestykset ovat arvaamattomia. Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu, Liisa Jaakonsaari sanoo. 

EU-maiden johtajat yrittävät päästää sopuun esityksestä huippukokouksessa parin viikon päästä. Britannia on uhannut erolla EU:sta, ellei maan uudistusvaatimuksia hyväksytä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme