Mainos
Mainos

Suomalaismepit vaativat muutoksia EU:n energiapolitiikkaan

Suurin osa suomalaisista europarlamentaarikoista haluaisi joko luopua EU:n biopolttoainetavoitteesta tai harkita sitä uudelleen.

EU:ssa on sovittu, että vuoteen 2020 mennessä kymmenesosan käytetystä polttoaineesta on oltava biopolttoainetta.Ruuan hinnan nousu sekä tiedot nykyisten biopolttoaineiden ympäristövaikutuksista ovat saaneet Euroopan parlamentin edustajat, myös muista maista, suhtautumaan entistä kriittisemmin EU:n biopolttoainepolitiikkaan.

Suomalaisista europarlamentaarikoista viisi kannattaa asetuista tavoiteluvuista luopumista. Neljän mielestä luopumista pitää miettiä. Viisi taas katsoo, että on viisainta pitää tavoitteesta kiinni. Heidän mielestään asetetusta tavoiteluvusta kiinnipitäminen on paras tapa varmistaa, että biopolttoaineiden kehitystyö jatkuu. Näin markkinoille saadaan kehittyneempiä biopolttoaineita, joiden käyttö ei vaikuta elintarviketuotantoon.

Kukaan suomalaismepeistä ei hyväksy sitä, että biopolttoaineiden käyttäminen on pois ruuantuotannosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme