Mainos
Mainos

Suomalaismiehelle lupa käyttää kannabista lääkkeenä

Sosiaali- ja terveysministeriö aikoo selvittää lääkekannabikseen liittyvää lainsäädäntöä suomalaismiehen saaman erityisluvan vuoksi.

Lääkelaitos on myöntänyt suomalaismiehelle erityisluvan käyttää lääketieteellistä kannabista kivunlievitykseen sairaanhoidollisista syistä, kertoo Turun Sanomat. Lääkärin määräämä resepti on voimassa vuoden verran, minkä jälkeen asiaa harkitaan uudelleen.

Sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäri Terhi Hermanson sanoo, että kyseessä on ensimmäinen tapaus, jossa on haettu lupaa käyttää kannabista lääkkeenä Suomessa. Hänen mukaansa sosiaali- ja terveysministeriön on ryhdyttävä selvittämään yksittäistapauksen vuoksi aiheen lainsäädännöllisiä tekijöitä.

Lääkelaitoksen lääketurvaosaston osastopäällikön Erkki Palvan mukaan yksittäistapaus ei ole kannanotto siihen, että lääkekannabis tulisi ottaa yleisesti hyväksytyksi hoitomuodoksi.

Esimerkiksi Hollannissa, Englannissa ja Kanadassa kannabikselle on myyntilupa lääkinnällisiin tarkoituksiin. Kyseisissä maissa ainetta käytetään muun muassa selkäydinkipuihin ja multippeliskleroosin eli MS-taudin hoitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme