Mainos
Mainos

Suomalaismiehen uhreina satoja thaimaalaislapsia

Kymenlaaksossa on paljastunut Suomen rikoshistorian suurin rikos uhrien määrässä mitattuna. Epäiltyä voi odottaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Poliisi löysi kotietsinnässä kymenlaaksolaisen 42-vuotiaan miehen päiväkirjan, johon tämä on merkinnyt kaikki aikaisempien Thaimaan-matkojensa aikana tapahtuneet hyväksikäyttämiset. Yhteensä 26 matkan aikana miehen epäillään käyttäneen hyväksi jopa 445 poikaa.

Päiväkirjamerkinnät alkavat vuodesta 1989, hyväksikäytetyt pojat ovat olleet 12-13-vuotiaita. Poliisi otti miehen kiinni tammikuussa, kun hän palasi Thaimaasta Suomeen.

Kyseessä on Suomen rikoshistorian suurin rikos uhrien määrässä mitattuna. KRP:n mukaan miehellä ei ole entuudestaan minkäänlaista rikoshistoriaa.

KRP teki yhteistyötä Belgian poliisin kanssa

Juttu alkoi aueta kansainvälisen yhteistyön kautta. KRP:n väkivaltayksikön rikosylikomisario Miha Ihaksinen kertoo poliisin saaneen ensin virka-apupyynnön Belgiasta.

- Belgian poliisi oli ottanut kiinni belgialaisen henkilön epäiltynä pedofiliasta. Hänen hallustaan oli löytynyt materiaalia, jolla oli yhteys Suomessa asuvaan henkilöön.

Ihaksisen mukaan kotietsinnässä löytyi lisäksi yli sata itse nauhoitettua videokasettia ja cd-materiaalia satoja levykkeitä.

Esitutkintamateriaali on Valtakunnansyyttäjänviraston naisiin ja lapsiin kohdistuneiden rikosten avainsyyttäjällä Hannele Selin-Hakalalla syyteharkinnassa Tampereen kihlakunnanoikeudessa.

Tapauksen käsittely Kouvolan käräjäoikeudessa alkaa, kun syyttäjä ehtii perehtyä materiaaliin. Siinä on runsaasti taltioitua materiaalia pedofiliasta epäillyn miehen toimista.

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voi saada kymmenen vuoden tuomion.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme