Mainos
Mainos

Suomalaismiehistö ilman sosiaaliturvaa kreikkalaisaluksilla

Kreikkalaisomistuksessa olevilla lautoilla työskentelevät suomalaiset eivät saa mm. sairaspäivärahaa, vaikka he maksavat veroa sekä Suomeen että Kreikkaan.

Suomalaisilla merimiehiltä, jotka työskentelevät kreikkalaisomistuksessa olevilla pikalautoilla Hangon ja Rostokin välillä puuttuu sosiaaliturva kokonaan. Asiasta kirjoittavat Hufvustadsbladet ja Helsingin Sanomat.

Lehtien mukaan suomalaiset työntekijät eivät saa lainkaan sairauspäivärahaa, korvauksia lääkärikäynneistä tai äitiyspäivärahaa, vaikka he maksavat veroa sekä Suomeen että Kreikkaan. Lisäksi suomalaismiehistö maksaa sosiaalimaksunsa Kreikkaan.

Työntekijät ovat arvelleet saavansa Kelalta korvauksia, mutta vastaukset ovat olleet kielteisiä, koska työnantaja on kreikkalainen. Alusten suomalainen miehistö lukeutuu EU-direktiivin mukaan näin ollen Kreikan sosiaaliturvan alle.

Merimiehet ovat arvelleet saavansa Kelalta korvauksia, mutta vastaukset ovat olleet kielteisiä, koska työnantaja on kreikkalainen. Alusten suomalainen miehistö lukeutuu EU-direktiivin mukaan näin ollen Kreikan sosiaaliturvan alle.

Kela ja Eläketurvakeskus ovat ottaneet yhteyttä Kreikan kansaneläkelaitokseen sekä maan sosiaali- ja työministeriöön selvittääkseen miksi etuisuudet ovat jääneet suomalaisilta saamatta.

Kreikkalaisesta Superfast Ferriesistä kerrotaan, että varustamo on tehnyt asiassa voitavansa. Varustamo syyttää ongelmista maansa viranomaisia, erityisesti merimiesten eläkekassaa NATia.

Suomalaisia työskentelee aluksilla tällä hetkellä noin 50.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot