Mainos
Mainos

Suomalaismies asensi sormeensa USB-tikun

Kuva: Jerry Jalava

Sormensa menettäneen suomalaismiehen sormiproteesi on herättänyt laajaa huomiota maailmalla.

Riihimäkeläinen Jerry Jalava menetti vasemman käden nimettömänsä viime vuonna moottoripyöräonnettomuudessa. Jalava sai sormeensa irroitettavan proteesin, jonka sisään hän suunnitteli yhdessä proteesin valmistajan kanssa USB-tikun.

- Se lähti vitsistä, enkä itse ole nähnyt asiaa mitenkään isona, Jalava kertoi MTV3:lle.

Sormesta kuitenkin paisui valtava uutinen, kun Jalavan ystävä kirjoitti siitä blogissaan tiistaina.

- Se synnytti kohun. Esimerkiksi Discovery Channel tekee sormesta jutun ja kolumbialainen radiokanava on pyytänyt haastatteluani, Jalava kertoo.

Jalavalle itselleen on sadellut niin paljon kysymyksiä ihmesormestaan, että hän päätti selventää sormen käyttöä omassa blogissaan eilen.

- Monet ovat kysyneet, onko asia totta ja kuinka voin työskennellä samalla, kun sormeni on kiinni tietokoneessa ja onko proteesi kiinnitetty suoraan luuhuni ja niin edelleen. Ajattelin, että nyt olisi parempi selittää muutamia asioita. Ensinnäkään sormi ei ole kiinni kädessäni, se on irroitettava proteesi. Toiseksi, kun käytän USB:tä, jätän vain sormen kiinni koneeseen ja irroitan sen, kun olen valmis, Jalava kirjoittaa.

Jalavan USB-sormeen on tallennettu muun muassa useita Linux-käyttöjärjestelmiä sisältävä Billix sekä Jalavan itsensä kehittämä Ajatus-asiakashallintajärjestelmä.

Jalava kertoi MTV3:lle, että hän suunnittelee parhaillaan uutta ihmesormea, jossa on irroitettava sormenpää.

- USB tulee irroitettavaan osaan. Lisäksi sormen päähän asennetaan RFID-siru, jota voin käyttää tunnisteena esimerkiksi kulunvalvonnassa.

USB:ssä jo olevia käyttöjärjestelmiä Jalava kertoo käyttävänsä päivittäin työssään.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme