Mainos
Mainos

Suomalaismies paiski ylitöitä päästäkseen Thaimaahan

Kymenlaaksossa asuva 42-vuotias mies teki Thaimaaseen yli 20 matkaa vuosina 1989-2005. Mies piti matkoistaan hyvin yksityiskohtaista päiväkirjaa, jonka mukaan hänellä oli 25 Thaimaan-visiitin jälkeen kaikkiaan 445 uhria.

Alaikäisten poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty suomalaismies tienasi rahaa seksimatkailuun ylitöillä. Keskusrikospoliisin mukaan tehtaassa työskennellyt mies teki pitkää päivää, jotta saisi rahaa ja vapaita enimmäkseen Thaimaaseen suuntautuneita matkoja varten.

Kymenlaaksossa asuvaa miestä epäillään jopa satojen poikien hyväksikäytöstä Thaimaassa vuosina 1989-2005. Keskusrikospoliisi sai esitutkinnan valmiiksi hiljattain, ja juttu on nyt syyteharkinnassa.

KRP:n mukaan 42-vuotias epäilty teki Thaimaaseen kaikkiaan 26 matkaa vuosien varrella. Matkustelu kiihtyi jatkuvasti ja huipentui vuoteen 2004. Poliisi nappasi miehen kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla kuluvan vuoden tammikuussa. Tuolloin paikalla ollut tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen kertoo, että epäilty oli alusta alkaen hyvin yhteishaluinen.

- Hän ilmoitti heti tienneensä, että jää jonakin päivänä kiinni, Ihaksinen toteaa.

Kulki poikien kanssa avoimesti

Mies piti matkoistaan hyvin yksityiskohtaista päiväkirjaa, jonka mukaan hänellä oli 25 Thaimaan-visiitin jälkeen 445 uhria. Poliisin todisteena ovat myös miehen kuvaamat 130 kolmen tunnin mittaista videota, joissa hän esiintyy poikien kanssa. Virkavalta selvitti lisäksi suomalaisen ja Thaimaassa asuneen belgialaisen pedofiilin välistä sähköpostiliikennettä.

Päiväkirjoissaan mies kertoo liikkuneensa Thaimaassa alueilla, joille myös muut saman alan rikolliset kokoontuivat. Kohteet ja miehen käyttämät hotellit eivät olleet ainakaan aluksi tavallisten turistien suosimia. Tästä kertoo esimerkiksi se, että mies kulki poikien kanssa hotelleissa avoimesti, eivätkä ulkopuoliset puuttuneet asiaan.

Vuonna 1996 tilanne muuttui, sillä mies lopetti toimiensa kuvaamisen kiinnijäämisen pelossa. Tutkinnanjohtaja Ihaksisen mukaan poliisilla on videonauhojen perusteella näyttöä sadasta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

- Kaiken kaikkiaan hyväksikäyttöjä on varmasti useita satoja, mutta osa niistä on rikoksina vanhentunut, Ihaksinen sanoo.

Uhrit olivat 10-15-vuotiaita thaimaalaisia, burmalaisia ja kambodzhalaisia poikia. Uutistoimisto AFP:n mukaan ilmeisesti baareista tai sutenöörien välittäminä ostetut pojat eivät ole ikinä ilmoittaneet tapauksista poliisille.

Jakoi aineistoa muillekin suomalaisille

KRP epäilee kymenlaaksolaista miestä lapsiseksin ohella epäsiveellisen aineiston hallussapidosta ja levittämisestä. Miehen kotoa löytyi 260 cd-levyllistä internetistä imuroitua lapsipornoa. Poliisin mukaan epäilty levitti materiaalia pieniä määriä kahdelle muullekin suomalaismiehelle. Myös heitä epäillään epäsiveellisen aineiston hallussapidosta.

Parhaillaan tutkinnassa on myös neljänteen ulkomailla toimineeseen suomalaiseen kohdistuva lapsiseksiepäily. Mies on poliisin suojissa Thaimaassa, ja häntä epäillään 11- ja 14-vuotiaiden poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Ihaksinen uskoo, että nyt ilmenneet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu.

- Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat suurelta osin piilorikollisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme