Mainos
Mainos

Suomalaismiesten tasa-arvojärjestö suivaantui YK:n naiskampanjasta

Suomalainen Miesten tasa-arvo ry on närkästynyt YK:n naisjärjestön uudesta kampanjasta.

Miesten tasa-arvo ry tuomitsee kannanotossaan YK:n naisjärjestö UN Womenin HeforShe-kampanjan, koska kampanja ei ota huomioon miehiä ja poikia. HeforShe-kampanjan tavoitteena on saada kampanjan kotisivujen mukaan maailmaan lisää sukupuolten välistä tasa-arvoisuutta ja vähentää naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa syrjintää ja väkivaltaa. 

Kampanja kerää pääosin internetin välityksellä ympäri maailmaa miehiä toimimaan naisiin kohdistuvaa syrjintää ja väkivaltaa vastaan.

Kannanotossa tuomitaan YK:n kampanja tarkoituksen hakuisena, joka syrjii miehiä ja poikia. Järjestön mukaan YK ei edistä tasa-arvoa, eikä pidä miesten ja poikien oikeuksia ja elämää yhtä arvokkaina kuin naisten ja tyttöjen.

Miesten tasa-arvo ry:n tiedotteessa kritisoitiin voimakkaasti muun muassa UN Womenin hyväntahdonlähettilään näyttelijä Emma Watsonin kampanjan avauspuhetta.

– Lapsensa erokiistassa menettävät isät, väkivallan uhriksi joutuvat miehet ja syrjäytyvät pojat eivät saa YK:lta apua. He saavat vain rikkaan ja menestyneen julkkisnäyttelijättären saarnan siitä, mitä miehen kuuluu tehdä ja millainen miehen pitää olla, järjestön puheenjohtaja Juuso Erno sanoo tiedotteessa.

Järjestö myös vaatii tiedotteessaan YK:ta keskeyttämään kampanjan, koska se vahvistaa perinteisiä sukupuolirooliodotuksia ja lisää syrjintää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme