Mainos
Mainos

Suomalaisnuoret erinomaisia lukijoita

Suomalaisnuoret ovat OECD-maiden parhaita lukijoita. Myös matematiikan ja luonnontieteiden taidot ovat huippuluokkaa, kertoo tuore tutkimus.

Suomalaisten 15-vuotiaiden nuorten lukutaito on osoittautunut erinomaiseksi 32 maan vertailussa. Suomi sijoittuukin lukutaitoa mittaavan tilaston kärkeen.

Peräti puolet suomalaisista 15-vuotiaista nuorista on erinomaisia lukijoita, parannettavaa olisi kuitenkin kriittisyydessä ja omien mielipiteiden muodostamisessa. Myös tyttöjen ja poikien välinen ero lukutaidossa on huomattavan suuri.

Matematiikan taidoissa suomalaisnuoret yltävät neljännelle sijalle, luonnontieteiden osaamisessa kolmannelle sijalle.

Tuoreeseen PISA-tutkimukseen osallistui pääasiassa OECD-maita. Tutkimuksen tarkoituksen oli arvioida osaamista, ymmärtämistä ja soveltamista eikä pelkästään opetussuunnitelmien mukaista oppimista. Suomalaisesta osuudesta vastasi Jyväskylän yliopisto. Tutkimukseen osallistui yli 4800 nuorta 156 koulusta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.12.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme