Mainos
Mainos

Suomalaisopas: Sharm el Sheikhissä bensiini lopussa mutta hyvin rauhallista

Vaikka Egyptin suurissa kaupungeissa kuohuu, Sharm el Sheikhin lomakohteessa on hyvin rauhallista. Kaksi vuotta Sharmissa asuneen sukellusopas Marja Valjuksen mukaan kaduilla ei ole näkynyt sen enempää protesteja kuin turvallisuusjoukkojakaan.

- Eilen tuli tieto, että armeija olisi matkalla tänne päin mutta ei ole näkynyt mitään kaduilla. Hiljaisempaa nyt on kuin yleensä. Epämääräisiä huhuja on ollut kyllä liikkeellä. Kuten, että liikkeitä olisi ryöstetty, mutta ne ovat kaikki osoittautuneet jälkeenpäin perättömiksi, Valjus kuvailee.

Sharm el Sheikh on Siinain niemimaan eteläkärkeen rakennettu lomaparatiisi, jossa ei juurikaan näy paikallisia asukkaita. Valjuksen mukaan lomakohteessa työskentelevät egyptiläisetkään eivät ole paikkakunnalta kotoisin.

Valjus ei ole lainkaan huolestunut turvallisuudestaan. Päällimmäinen huoli liittyy toimeentuloon.

- Jos täällä ei ole turisteja, niin meillä ei ole töitä, Valjus muistuttaa.

Toinen huoli on ruoka- ja juomahuolto.

- Koska ruoka ja vesi tulevat tänne Kairosta ja Suezista, voi niistä alkaa olla kohta pula. Bensiini on ilmeisesti jo loppunut. Ja jos ruoka ja vesi loppuu, onko täältä sitten siinä vaiheessa enää lentoja mihinkään, Valjus aprikoi.

Näistä syistä Valjus onkin ajatellut ilmoittautua mukaan ulkoministeriön evakuointilennolle. Aivan ongelmatonta se ei ole belgialaisen avomiehen vuoksi.

- Belgia on jo järjestänyt oman lentonsa, mutta hän ei halunnut lähteä ilman minua. Yritän saada hänet Suomen evakuointilennolle, Valjus selittää.

Valjus suunnittelee palaavansa Sharm el Sheikhiin heti Egyptin tilanteen rauhoittuessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme