Mainos
Mainos

Suomalaisperhe pystynyt nostamaan ankkurin Etelä-Kiinan merellä

Etelä-Kiinan merellä voimakkaan aallokon armoille joutunut suomalaisperhe on pystynyt nostamaan ankkurin. Perhe on ilmoittanut Turun meripelastuskeskukseen, että tilanne on normalisoitunut.

Rajavartiolaitoksen sivuilla julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että aluksella olevat ihmiset ovat kunnossa mutta väsyneitä. Perheelle on välitetty säätietoja, joiden perusteella he voivat päättää, yrittävätkö he purjehtia takaisin Hongkongiin vai Filippiineille. Matkaa kertyy Hongkongiin 400 kilometriä ja Filippiineille hiukan vähemmän, tiedotteessa kerrotaan.

Turun meripelastuskeskuksen meripelastusjohtaja Anssi Somppi sanoo STT:lle, että lähipäivien sää näyttää Etelä-Kiinan merellä hyvältä. Luvassa on kohtalaista tuulta ja aaltojen korkeus pysyttelee metrin ja kahden metrin välillä.

Turun meripelastuskeskus sai ilmoituksen kovan merenkäynnin vuoksi tuuliajolle joutuneesta suomalaisesta purjeveneestä lauantaina. Veneessä on neljä ihmistä, joista kaksi on lapsia.

Suomalaisperhe on ilmoittanut Turun ja Hongkongin meripelastuskeskuksille paikkatietojaan viiden tunnin välein. Turun meripelastuskeskus on pyytänyt purjevenettä ilmoittamaan liikkeistään vastakin.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme