Mainos
Mainos

Suomalaispotilaille luuydintä pian myös Virosta

Leukemiapotilaat voivat jatkossa saada nopeammin tarvitsemiaan kantasolusiirteitä, sillä myös virolaiset luuytimenluovuttajat rekisteröidään Suomen rekisteriin.

Virolaiset luovuttajaehdokkaat rekisteröidään Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun ylläpitämään luuytimenluovuttajarekisteriin. Yhteistyön myötä rekisteriin saadaan arviolta 300-400 uutta luovuttajaehdokasta vuodessa.

Tavoitteena on saada lisää erityisesti nuoria miesluovuttajia.

Kantasolusiirteitä välitetään kansainvälisesti, joten Veripalvelun ylläpitämä rekisteri palvelee potilaita myös Suomen ja Viron ulkopuolella.

Kantasolusiirteitä tarvitaan potilaille, joiden oma luuydin ei pysty tuottamaan terveitä verisoluja. Usein he ovat leukemiapotilaita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot