Mainos
Mainos

Suomalaisravintoloitsija: EU ei sanele mistä ostan lihani

Brasilialaisen naudanlihan tuonti Euroopan unionin alueelle loppuu tänään. -Keksitty juttu. Ostan seuraavaksi pihvilihan Uruguaysta, sanoo ravintoloitsija Hannu Wiss.

-EU yrittää pakottaa meitä ostamaan lihan EU:sta, mutta siihen en suostu, sanoo tamperelaisen espanjalaisravintola Saludin ravintoloitsija Hannu Wiss.

Ensiarvioiden mukaan tuontikielto merkitsee eurooppalaisille kuluttajille kalliimpaa naudanlihaa.

Wissin ravintolan pihveissä käytetään vielä toistaiseksi vain brasiliaista lihaa.

-Annoksien hinta ei välttämättä nouse, jos löydän korvaavan lihanmyyjän Argentiinasta tai Uruguyasta.

-Mutta kyllä annoksien hinnat yleisesti ravintoloissa nousevat sikamaisesti, kun EU:ssa 30 prosenttia naudanlihasta tulee juuri Brasiliasta ja nyt pitäisi ostaa sitten EU-alueelta, manaa Wiss.

"Laatuongelmia ei ole"

EU:n komissio päätti eilen lopettaa lihantuonnin, koska brasilialaiset naudantuottajat eivät ole pystyneet täyttämään unionin asettamia laatuvaatimuksia.

-Mitään laatuongelmia ei ole, tämä on ihan keksitty juttu. Joillakin alueilla Brasiliassa on ollut suu- ja sorkkatautia, mutta niin on EU:n alueellakin.

-EU vetoaa siihen, että Brasiliassa ei eläimiä merkitä samalla tavalla kuin EU:ssa. Mutta jos jollakin tilalla Brasiliassa on kymmenentuhatta eläintä, niin ei se ole yhtä helppoa niitä merkata keltaisin korvamerkein kuin eurooppalaisella tilalla, jossa on vaikkapa sata eläintä.

Saludin ravintoloitsija Wiss ei kuitenkaan usko, että kielto jää voimaan.

-Uskon, että Brasilia pistää kovan kovaa vastaan ja omat boikottinsa päälle, jolloin EU:n täytyy antaa periksi ja perua naudanlihantuontikielto, sanoo Wiss.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme