Mainos
Mainos

Suomalaisrekkoja jälleen pidätetty Venäjällä

Venäjän tulli tutkii jälleen kerran satoja laittomiksi epäilemiään kuljetuksia. Lisäksi yli sata rekkaa on etsintäkuulutettu.

Viipuri tullin nostaman salakuljetusjutun tutkinta on johtanut uusiin suomalaisrekkojen pidätyksiin. Venäjän viranomaisten tekemät pidätykset liittyvät epäilyksiin, joiden mukaan suomalaisrekoilla on viety tavaraa tullin ohi. Venäjän tulli tutkii lähes 660:tä laittomaksi epäilemäänsä kuljetusta.

Vireillä olevien tutkimusten lisäksi noin sata autoa on etsintäkuulutettu. Jutut käsitellään Pietarin vetoomustuomioistuimessa. Keskusrikospoliisin Vaaliman yksiköstä kerrotaan, että KRP:lle ei asiasta ole tullut virka-apupyyntöä. Asia on siis ainakin toistaiseksi Venäjän miliisin ja tullin hoidossa.

Suomalaisrekkojen pidätyksiä on tehty pitkin syksyä, samoin aiempina vuosina. Viimeksi asia oli julkisuudessa marraskuun puolivälin jälkeen. Tuolloin Venäjän tullin takavarikoimia suomalaisrekkoja valui pidätyksen jälkeen yksitellen kotimaahan, vaikka kaikista oli tehty vapautuspäätös. Syyte nostettiin tuolloin Moskovan keskustullissa kaikkiaan 18:aa suomalaisyritystä vastaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot