Mainos
Mainos

Suomalaisretkikunta etenee Etelämantereella

Naparetkeilijät Kari "Poppis" Suomela sekä Pasi Ikonen ovat matkalla kohti Etelänapaa. Tarkoituksena on päästä määränpäähän ilman ulkopuolista tukea.

Retkikunta on tähän mennessä hiihtänyt 75 kilometriä. Suomela kertoo, että kova vastatuuli on vaikeuttanut hiihtämistä pari päivää. Muuten matka sujuu Karin mukaan oikein mukavasti.

Näin alkumatkasta miehet ovat hiihtäneet 10 - 18 kilometriä päivässä. Tavoitteena on, että ensi viikon aikana päivämatka nostetaan 25 kilometriin. Myöhemmin on tarkoitus hiihtää jopa 30 kilometriä päivässä, koska matkaa on edessä vielä peräti 1 000 kilometriä.

Hiihtäminen on Kari Suomelan mukaan rankkaa, sillä lämpötila on tällä hetkellä vain - 19 astetta. Alkumatkasta korkeuseroa oli noin 500 metriä. Lisäksi lumen pinnalla on kovaa, tuulen muokkaamaa "aaltoa". Myös railoja on tullut eteen harva se päivä.

Käy myös naparetkeiljöiden omalla kotisivulla: http://www.thepole.fi/

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme