Mainos
Mainos

Suomalaisrynnistys MM-avantoon Lontoossa

kuva: Suomen Latu

Avantouinnin MM-kisat käynnistyivät tänään Lontoossa (8.-10.2.) vahvasti suomalaisväreissä. Ensi kertaa Suomen ulkopuolella pidettäviin MM-kisoihin osallistuu peräti 217 suomalaista. Heidän osuutensa kilpailijoista on 39 prosenttia.

Suomen ja isäntämaan Ison Britannian lisäksi osanottajia on Latviasta, Venäjältä, Slovakiasta, Italiasta, Tshekistä, Norjasta ja Tanskasta. Kisapaikkana on Tooting Bec Lidon maauimala, joka on Euroopan suurin makeanveden ulkouimala. www.slsc.org.uk/wwsc2008

Vahvin suomalaispanostus on 60-69-vuotiaiden naisten sarjassa 39:stä peräti osanottajasta 29 on suomalaista. Samanikäisten miesten sarja on myös vahvasti suomalaispainotteinen. Myös 50-59-vuotiaiden naisten sarjassa kaksi kolmasosaa on suomalaisia.

Suurimalla joukolla Lontooseen on saapunut Oulun Talviuimarit ry, jolla on 18 kilpailijaa. Myös Kuusijärven Jääkarhut ry:llä on vahva edustus, samoin Turun, Tampereen ja Jyväskylän avantouimareilla. Suomalaisia on tullut hyiseen mittelöön aina Muonion norpista lähtien.

Kisoissa on 8 eri ikäsarjaa, jotka jakautuvat vielä naisten ja miesten sarjoihin. Kilpailusarjan matka on 25 metriä. Tapahtumassa on myös 50 metrin uinti ilman kilpailua. Uimamatka on uitava ilman käsi ja jalkasuojaimia.

MM-kisat järjestetään nykyään joka toinen vuosi. Ensimmäiset olivat Helsingissä vuonna 2000. Sittemmin isäntänä ovat olleet Jyväskylä, Kajaani , Muonio ja Oulu. Suomalaiset toivovat, että MM-isännyys palaisi pikaisesti takaisin Suomeen

- Toistaiseksi näyttää siltä, että vuoden 2010 kisatkin ovat vielä jossain Keski-Euroopassa, arvioi Mariia Yrjö-Koskinen Oulun Talviuimareista. Mariia Yrjö-Koskinen on kansainvälisen talviuintiliiton puheenjohtaja.

Suomessa on kisailtu avannossa SM-tasolla aina vuodesta 1988 lähtien.

Suomen Latu ry:n arvion mukaan Suomessa harrastaa avantouintia säännöllisesti 120 000 ihmistä. Peurungan kylpylässä pidettyihin tämän vuoden SM-kisoihin osallistui noin 1500 uimaria.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme