Mainos
Mainos

Suomalaissioilta löydettiin uusi eläintauti

PMWS-tauti mm. hidastaa porsaiden kasvua ja aiheuttaa niille anemiaa.

Sikojen PMWS-tautia on todettu ensimmäistä kertaa Suomessa. Tautia löydettiin länsisuomalaisen tilan vieroitetuista porsaista tässä kuussa.

Tauti aiheuttaa merkittäviä tuotantotappioita eri puolella maailmaa. Sille on tyypillistä porsaiden hidastunut kasvu, anemia, erilaiset toissijaiset infektiot ja lisääntynyt kuolleisuus etenkin vieroituksen jälkeen. Oireyhtymän kehittymiseen tarvitaan aktiivisesti lisääntyvä circo-virus.

Virusinfektio ei aina johda taudin puhkeamiseen, vaan siihen tarvitaan muita tekijöitä, kuten porsaiden altistuminen stressille.

Virustartuntaa on todettu Suomessa aikaisemminkin, mutta se ei ole tuolloin aiheuttanut taudille tyypillisiä oireita. Taudin puhkeamista estävät puhtaus ja hyvät hoitokäytännöt.

PMWS ei kuulu lakisääteisesti vastustettaviin eläintauteihin, eikä se siten johda viranomaistoimenpiteisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot