Mainos
Mainos

Suomalaissotilaat tekevät vuosittain tuhansia sotilasrikoksia

Suomalaissotilaat tekevät vuosittain noin 5 000 sotilasrikosta. Puolustusvoimien mukaan rikosten määrät ovat pysyneet koko 2000-luvun lähellä samaa tasoa.

Sotilaat (varusmiehet, reserviläiset, rauhanturvaajat ja palkattu henkilökunta) tekivät kahtena viime vuonna eniten palvelus- ja poissaolorikoksia. Esimerkiksi vuonna 2010 palvelusrikosten määrä oli 2 218 ja poissaolorikosten määrä 1 520.

– Palvelusrikos voi olla esimerkiksi sellainen, että sotilas piiloutuu kesken harjoituksen ja kieltäytyy harjoituksen suorittamisesta. Poissaolorikos voi olla puolestaan muun muassa se, jos sotilas saapuu varuskuntaan myöhässä, kertoo puolustusvoimien tiedottaja Mari Hienonen MTV3 Uutisille.

Rikostapauksista vuosittain noin 4 000 etenee kurinpidollisiin toimiin.

– Sotilas voi saada rangaistukseksi esimerkiksi kirjallisen muistutuksen, ylimääräistä palvelusaikaa ja poistumiskiellon.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot