Mainos
Mainos

Suomalaissotilas sai sikainfluenssan Afganistanissa

Afganistanissa on todettu ensimmäinen sikainfluenssatapaus suomalaissotilaalla. Suomalaisiin Isaf-joukkoihin kuuluvan sotilaan sairastuminen vahvistettiin eilen laboratoriotutkimuksissa.

Tautitapaus todettiin suomalaisten ja ruotsalaisten yhteisessä tukikohdassa Camp Northern Lightissa Mazar-e-Sharifissa Afganistanissa. Aikaisemmin ruotsalaisten rauhanturvaajien keskuudessa on varmistunut yksi tartuntatapaus.

Tartunnan saanut henkilö on ollut eristettynä siitä lähtien, kun ensimmäiset oireet todettiin runsaat kaksi vuorokautta sitten. Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin, mutta eristys jatkuu kunnes oireet häviävät.

Tartuntavaaran vähentämiseksi henkilökuntaa on muistutettu pisaratartuntana leviävän influenssan ehkäisevistä normaaleista toimenpiteistä, kuten käsien pesusta ja desinfiointiaineiden käytöstä sekä suun ja nenän suojaamisesta kertakäyttönenäliinalla yskiessä ja aivastaessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme